Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@12:19:37 GMT

چی بخوریم تا از زوال عقل در امان بمانیم

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۴۲۵۷

چی بخوریم تا از زوال عقل در امان بمانیم

به گزارش مدیکال اکسپرس، زوال عقل، وضعیتی که شامل از دست دادن شدید عملکرد شناختی می‌شود، ناشی از انواع اختلالات از جمله بیماری آلزایمر است. بر اساس برآورد‌های سازمان جهانی بهداشت، سالانه تقریبا ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا می‌شوند که نشان دهنده تاثیر بالای روانی و اجتماعی این بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زوال عقل عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و تاکنون راهکار‌های ساده و موثر برای پیشگیری از این عارضه مغفول مانده است.

در مطالعه اخیر منتشر شده در Science Advances، محققان ژاپنی نشان دادند رژیم غذایی کم پروتئین می‌تواند انحطاط مغز را در مدل‌های موش مبتلا به بیماری آلزایمر تسریع کند. مهمتر از همه، آن‌ها دریافتند که آمینو LP۷ (مکملی حاوی هفت آمینو اسید خاص) می‌تواند انحطاط مغز و توسعه زوال عقل را در این حیوانات کند کند. کار آن‌ها بر روی مطالعات قبلی که اثربخشی آمینو LP۷ را در بهبود عملکرد شناختی نشان داده‌اند، گسترش می‌یابد.

دکتر ماکوتو هیگوچی از مؤسسه ملی علوم و فناوری کوانتومی، یکی از دانشمندان برجسته در این مطالعه، توضیح می‌دهد: در افراد مسن، رژیم‌های غذایی کم پروتئین با حفظ عملکرد ضعیف مغز مرتبط است. اسید‌های آمینه بلوک‌های سازنده پروتئین‌ها هستند. بنابراین ما می‌خواستیم بفهمیم که آیا مکمل با اسید‌های آمینه ضروری می‌تواند از مغز افراد مسن در برابر زوال عقل محافظت کند یا خیر و اگر بله، چه مکانیسم‌هایی در این اثر محافظتی نقش دارند.

ابتدا محققان چگونگی تاثیر یک رژیم غذایی کم پروتئین بر مغز را در مدل‌های موش مبتلا به بیماری آلزایمر مطالعه کردند که عموما تخریب عصبی و تجمعات پروتئینی غیرطبیعی به نام «Tau» در مغز را نشان می‌دهند. آن‌ها دریافتند موش‌هایی که رژیم غذایی کم پروتئین مصرف می‌کنند، نه تنها انحطاط مغز را تسریع می‌کنند، بلکه نشانه‌هایی از اتصال ضعیف عصبی نیز دارند. جالب اینجاست که این اثرات پس از مصرف مکمل آمینو LP۷ معکوس شد، که نشان می‌دهد ترکیب هفت اسید آمینه خاص می‌تواند از آسیب مغزی جلوگیری کند.

سپس تیم تحقیقاتی چگونگی تاثیر آمینو LP۷ بر علائم مختلف انحطاط مغز در مدل آلزایمر را بررسی کردند. موش‌های درمان نشده سطوح بالایی از انحطاط پیشرونده مغز را نشان دادند، اما درمان با آمینو LP۷ مرگ نورون‌ها را سرکوب کرد و در نتیجه انحطاط مغز را کاهش داد، حتی اگر توده‌های Tau باقی ماندند. به گفته دکتر آکیهیکو کیتامورا که همچنین رهبری این مطالعه را بر عهده داشت، پلاک‌های تائو در مغز مشخصه آلزایمر هستند و اکثر درمان‌ها آن‌ها را هدف قرار می‌دهند. با این حال ما نشان داده‌ایم که می‌توان بر این رسوب تائو غلبه کرد و از آتروفی مغز از طریق مصرف مکمل‌ها جلوگیری کرد.

در مرحله بعد، برای درک اینکه چگونه آمینو LP۷ از مغز محافظت می‌کند، محققان به طور جامع تغییرات سطح ژن ناشی از Amino LP۷ را تجزیه و تحلیل کردند. یافته‌های آن‌ها کاملا دلگرم کننده بود. آن‌ها مشاهده کردند آمینو LP۷ التهاب مغز را کاهش می‌دهد و همچنین از ورود کینورنین، یک محرک التهاب به مغز و در نتیجه از حمله سلول‌های ایمنی التهابی به نورون‌ها جلوگیری می‌کند. آن‌ها همچنین دریافتند که آمینو LP۷ مرگ نورون‌ها را کاهش می‌دهد و اتصال عصبی را بهبود می‌بخشد و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد.

دکتر Hideaki Sato و دکتر Yuhei Takado می‌گویند: این نتایج نشان می‌دهد که اسید‌های آمینه ضروری می‌توانند به حفظ تعادل در مغز و جلوگیری از زوال مغز کمک کنند. مطالعه ما اولین مطالعه‌ای است که گزارش می‌دهد که اسید‌های آمینه خاص می‌توانند از پیشرفت زوال عقل جلوگیری کنند. هر دوی آن‌ها عمدتا در این مطالعه مشارکت داشتند. آن‌ها می‌افزایند: اگرچه مطالعه ما روی موش‌ها انجام شد، اما این امیدواری را به ارمغان می‌آورد که مصرف آمینو اسید می‌تواند ایجاد زوال عقل در انسان، از جمله بیماری آلزایمر را نیز تغییر دهد.

مطالعه این گروه تحقیقاتی چندین راه را برای درک بهتر چگونگی بروز زوال عقل و نحوه پیشگیری از آن باز می‌کند. با توجه به اینکه آمینو LP۷ عملکرد مغز را در افراد مسن بدون اختلال شناختی بهبود می‌بخشد، یافته‌های آن‌ها نشان می‌دهد که می‌تواند در افراد مبتلا به اختلال عملکرد شناختی نیز موثر باشد.

در واقع، این مکمل در انتظار ثبت اختراع می‌تواند روزی به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان کند تا زندگی بهتر و بدون زوال عقل داشته باشند./ باشگاه خبرنگاران

منبع: فردا

کلیدواژه: رژیم غذایی زوال عقل غذایی کم پروتئین بیماری آلزایمر اسید های آمینه افراد مسن زوال عقل آمینو LP۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۴۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از هلث دی نیوز، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از پله‌ها بالا می‌روند، در مقایسه با افرادی که همیشه از آسانسور استفاده می‌کنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و ۳۹ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.

نتایج نشان می‌دهد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش خطر ابتلاء به بیماری قلبی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته همراه است.

دکتر «سوفی پادوک»، محقق ارشد از بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک بریتانیا، می‌گوید: «اگر انتخابی بین رفتن از پله یا آسانسور دارید، به سراغ پله‌ها بروید زیرا به حفظ سلامت قلب شما کمک می‌کند».

پادوک گفت: «بالا رفتن از پله یک شکل عملی و قابل دسترس از فعالیت بدنی است. با وجود این، اغلب افرادی که برای رسیدن به طبقه بالاتر عجله دارند، پله‌ها را نادیده می‌گیرند.»

پادوک می‌گوید: «حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالارفتن از پله‌ها باید یک هدف دست یافتنی برای ادغام در برنامه‌های روزمره باشد».

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۹ مطالعه شامل بیش از ۴۸۰۰۰۰ نفر را جمع آوری کردند.

پادوک در ادامه افزود: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هر چه از پله‌ها بیشتر بالا بروید، فواید بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه یا هر جای دیگر، از پله‌ها بالا بروید.»

دیگر خبرها

  • پدر یان ماتسن: ما می‌خواهیم در دورتموند بمانیم؛ چلسی دیگر شرایط خوبی ندارد
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد
  • انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟