Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - محققان دانشگاه پنسيلوانيا در بررسي‌هاي خود متوجه شدند مقادير بالايي از دو نوع آنتي‌اکسيدن در قارچ وجود دارد که در مقابله با پيري نقش مؤثري دارند.
به گزارش گروه فضاي مجازيخبرگزاري ميزان، محققان دانشگاه پنسيلوانيا در بررسي‌هاي خود متوجه شدند مقادير بالايي از دو نوع آنتي‌اکسيدن در قارچ وجود دارد که در مقابله با پيري نقش مؤثري دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


"ارگوتيونين"(Ergothioneine) و "گلوتاتيون"( glutathione) دو آنتي‌ اکسيداني هستند که محققان معتقدند نقش مهمي در زمينه مقابله با پيري و بيماري‌هاي مرتبط با آن ايفا مي‌کنند.
در مطالعه جديد محققان دانشگاه پنسيلوانيا، مشخص شده است که مقادير زيادي از اين دو ترکيب در قارچ‌هاي خوراکي وجود دارد و خبر خوب اين است که اين ترکيبات با قرار گرفتن در معرض حرارت تغيير ماهيت نداده و حفظ مي‌شوند.
يکي از اتفاقاتي که با افزايش سن در بدن رخ مي‌دهد، فعال شدن راديکال‌هاي آزاد است. راديکال‌هاي آزاد اتم‌هاي اکسيژني هستند که الکترون جفت نشده دارند و به همين دليل واکنش‌پذيري بالايي دارند تا بتوانند نقصي الکتروني خود را تکميل کنند.
راديکال‌هاي آزاد براي يافتن الکترون مورد نياز خود به سلول‌ها، پروتئين‌ها و حتي DNAها آسيب مي‌رسانند.
پروفسور "رابرت بيلمن"(Robert Beelman)، محقق اين پروژه گفت: ارگوتيونين و گلوتاتيون موادي هستند که مي‌توانند با روند فعاليت راديکال‌هاي آزاد مقابله کنند و در بدن نيز وجود دارند، اما با افزايش سن ميزان آنها کاهش يافته و بيماري‌هايي نظير سرطان، بيماري‌هاي قلبي و عروقي و آلزايمر ايجاد مي‌شوند.
وي افزود: بنابراين رساندن اين آنتي‌اکسيدان‌ها به بدن مي‌تواند در مهار اين بيماري‌ها کمک قابل توجهي کند و هيچ منبعي بهتر از قارچ براي دستيابي به اين مواد وجود ندارد.
"بيلمن" و تيمش بيش از 13 مدل قارچ را بررسي کردند و متوجه شدند که در تمام آنها حجم بسيار بالايي از اين دو آنتي اکسيدان مشاهده مي‌شود.
نکته قابل توجه اين بود که در هر مدل قارچي که يکي از اين ترکيبات ميزان بالايي داشت، آنتي اکسيدان ديگر نيز حجم قابل توجهي داشت و محققان اعلام کرده‌اند که به صورت ميانگين مصرف روزانه پنج عدد قارچ مي‌تواند نقش بسزايي در جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي عصبي نظير پارکينسون داشته باشد.
گلوتاتيون يک ترکيب پروتئيني کوچک است که از سه آمينو اسيد سيستئين، اسيد گلوتاميک و گليسين ساخته شده‌است. به دليل استفاده از سه آمينو اسيد در ساختار اين پروتئين به آن تري پپتيد هم مي‌گويند.
در اين پروتئين، بين گروه آميني آمينو اسيدسيستئين که به طور معمول به آمينو اسيدگليسين متصل است، با گروه کربوکسيل زنجيره اسيد گلوتاميک يک پيوند پپتيدي غير معمول وجود دارد.
اين ماده به طور طبيعي در کبد انسان بر اثر ترکيب اين سه اسيد آمينه به وجود مي‌آيد. گلوتاتيون يک آنتي اکسيدانت قوي است و باعث محافظت اجزاي مهم سلولي در برابر واکنش با گروه‌هاي عاملي اکسيژن‌دار مانند راديکال‌هاي آزاد و پراکسيدها مي‌شود. ترکيبات سمي داراي راديکال آزاد، معمولاً با گلوتاتيون ترکيب شده و از بدن خارج مي‌شوند.
ارگوتيونين نيز ترکيبي آلي با فرمول C9H15N3O2S است که با راديکال‌هاي آزاد واکنش مي‌دهد و فعاليت‌هاي مخرب آنها را بي‌اثر مي‌کند.
نتايج اين تحقيق درمجله علمي Food Chemistry منتشر شده است.
منبع: ايسنا
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۹۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کبد چرب و دردسرهایش

آفتاب‌‌نیوز :

«امروزه در جهان کبد چرب به یک بیماری اپیدمی و همه‌گیر تبدیل شده به طوری که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفربه آن بیماری مبتلاست. در ادامه به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب به دلیل تجمع چربی مازاد در کبد ایجاد و اغلب در افرادی دیده می‌شود که اضافه وزن دارند یا چاق هستند. کبد چرب معمولاً در مراحل اولیه آسیبی ایجاد نمی‌کند و علایمی ندارد، اما در صورت بدتر شدن می‌تواند منجر به آسیب جدی به کبد شود.

علت بیماری کبد چرب

کبد چرب می‌تواند ناشی از مصرف زیاد الکل باشد، اما بیشتر افراد مبتلا به این بیماری دچار بیماری نوع غیرالکلی هستند که ناشی از مصرف الکل نیست. عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارد، عبارت‌اند از:

فشار خون بالا

افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون

ابتلا به دیابت نوع ۲

اضافه وزن و چاقی به‌خصوص در اطراف شکم

برخی افراد به دلایل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هپاتیت B مزمن، هپاتیت C مزمن، بیماری هموکروماتوز و عوارض جانبی برخی دارو‌ها به کبد چرب مبتلا می‌شوند.

انواع کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب ساده یا استئاتوز (کبد چرب گرید یک): در این مرحله سلول‌های چربی شروع به رسوب در کبد می‌کنند. در کبد چرب گرید یک هیچ التهاب یا زخمی وجود ندارد.

استئاتوهپاتیت غیر الکلی (کبد چرب گرید۲): این مرحله زمانی رخ می‌دهد که تجمع چربی در سلول‌های کبد با التهاب همراه باشد.

فیبروز (کبد چرب گرید۳): این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که بافت اسکار پایدار در کبد و در رگ‌های خونی اطراف کبد وجود داشته باشد. در کبد چرب گرید ۳ کبد می‌تواند به درستی عمل کند.

سیروز کبدی (کبد چرب گرید۴): در این مرحله کبد به درستی کار نمی‌کند و علایمی مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها و درد مبهم در سمت راست پایین دنده‌ها شروع می‌شود.

علایم کبد چرب

کبد چرب دارای این علایم است:

درد شکم

از دست دادن اشتها

کاهش وزن

ضعف یا خستگی

حالت تهوع

خارش پوست

زردی پوست و چشم

کبودی پوست و خون ریزی آسان

ادرار تیره‌رنگ

تغییر رنگ مدفوع

تجمع مایع در شکم (آسیت)

تورم پا‌ها

خوشه‌های قابل مشاهده از رگ‌های خونی زیر پوست

بزرگ شدن سینه در مردان

سرگیجه

درمان و پیشگیری

درمان کبد چرب بستگی به علت آن دارد، بعضی از انواع آن ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اصلاح سبک زندگی علاوه بر درمان می‌تواند باعث پیشگیری از این بیماری شود.

اجتناب از مصرف الکل و دیگر مواد سمی: پرهیز از مصرف الکل، ضروری‌ترین بخش کنترل کبد چرب الکلی است. همچنین بیماران باید از مصرف دارو‌هایی مثل کورتیکواستروئید‌ها که باعث آسیب به کبد می‌شود، اجتناب کنند.

رژیم غذایی: رژیمی با چربی تعدیل شده برای پیشگیری از کبد چرب توصیه می‌شود.

کاهش وزن: کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش مقدار چربی جمع شده در کبد شود.

ورزش: ورزش منظم برای بهبود این بیماری، مفید و روشی مناسب برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

دارودرمانی تحت نظر پزشک: دارو‌هایی که برای درمان مقاومت انسولین استفاده می‌شود، می‌تواند مفید باشد.

گیاه خار مریم (Milk Thistle): خار مریم گیاهی است که برای درمان بیماری‌های کبدی استفاده و باعث افزایش تولید آنزیم‌های آنتی اکسیدانت می‌شود که به کبد برای شکستن و دفع مواد سمی کمک می‌کند. همچنین این گیاه ممکن است باعث افزایش تولید سلول‌های کبدی جدید شود. البته مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد.

برای بیمارانی به بیماری کبد چرب گرید ۲ مبتلا هستند، بهترین راه درمان، تغییر سبک زندگی است. با خوردن غذا‌های کم چرب و افزایش فعالیت بدنی می‌توانید بیماری خود را درمان و هر چند وقت یک بار با پزشک متخصص مشورت کنید.»

منبع: روزنامه خراسان

دیگر خبرها

  • کبد چرب و دردسرهایش
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • با«مست عشق» کرک و پر حسن فتحی ریخت؟!
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟