Web Analytics Made Easy - Statcounter

با استفاده از یک آنزیم به عنوان تیغ جراحی می‌توان از چسبندگی پروتئین‌های مضر و ایجاد پلاک‌هایی که منجر به آلزایمر می‌شوند، جلوگیری کرد. آفتاب‌‌نیوز : بر اساس تحقیقات انجام شده، محققان یک جهش ژنتیکی نادر را در ایتالیایی‌ها شناسایی کردند که منجر به ابتلای زودرس به آلزایمر شده و یک جهش ژنتیکی دیگر نیز در ایسلندی‌ها شناسایی کردند که منجر به تاخیر در ابتلا به این عارضه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک پژوهشگر از دانشگاه بریتیش کلمبیا کشف کرد که به‌کارگیری یک قیچی آنزیمی می‌تواند از زوال عقل که مرتبط با آلزایمر است، جلوگیری کند.
دکتر "ویهانگ سانگ" و گروهش برای انجام تحقیقات خود در مورد شیوه‌های تاثیرگذاری جهش ژنتیکی روی ابتلای زودرس یا تاخیر در ابتلا به آلزایمر، به یک گروه از موش‌ها ویروسی که موجب جهش ایتالیایی‌ها شده بود و به گروهی دیگر از موش‌ها ویروس استخراج شده از ایسلندی‌ها را تزریق کردند.
جهش روی پروتئینی که به عنوان یک پیش‌ساز برای "بتا آمیلوئید" عمل می‌کند، اتفاق می‌افتد. "بتا آمیلوئید" پروتئینی است که موجب ایجاد پلاک در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر می‌شود.
اگر بتوان پروتئین‌های پیش‌ساز را به شیوه‌ای برش زد که "بتا آمیلوئید"های ایجاد شده کمتر چسبنده و کوتاه‌تر باشند، آنگاه می‌توانند در برابر ایجاد پلاک و انبوه شدن مقاومت کنند.
هر دو جهش ژنتیکی که در ایتالیایی‌ها و ایسلندی‌ها رخ داد، در یک محل مشابه از پروتئین‌های پیش‌ساز متشکل از یک زنجیره 770 تایی از آمینو اسیدها اتفاق افتاد.
دکتر "سانگ" و همکارانش با توجه به مشاهدات خود از روند تغییر در موش‌ها، در مورد جهش ایتالیایی‌ها دریافتند که "آلانین آمینو اسید" جایگزین "والین" شده است. این موجب می‌شود آنزیم "BACE1" پروتئین را به رشته‌های بلندتر برش بزند که چسبنده‌تر هستند و منجر به آلزایمر زودرس می‌شود.
در جهش ژنتیکی ایسلندی‌ها نیز درست بر خلاف مورد ایتالیایی‌ها "آلانین" جایگزین "ترئونین" شده است که باعث می‌شود آنزیم "BACE1" پروتئین را به رشته‌های کمتر چسبنده و کوتاه‌تر برش بزند.
اسید آمینه یا آمینو اسید در شیمی به هر مولکولی که شامل گروه‌های کاربردی آمینه و کربوکسیلیک اسید است، گفته می‌شود. اسید آمینه واحد تشکیل دهنده پروتئین است. اسیدهای آمینه در هنگام ساخته‌شدن پروتئین‌ها از RNAپیغامبر یا mRNA به یکدیگر می‌پیوندند.
در زیست‌شیمی به اسیدهای آلفاآمینو یعنی آن اسید آمینه‌هایی که در آنها آمینو و کاربوکسیلات هر دو به کربنی یگانه چسبیده‌اند، اسید آمینه می‌گویند و به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم می‌شوند.
آلانین یکاسید آمینه نوع یک است. آلانین یک اسید آمینه غیر ضروری است که در زنجیر جانبی آن یک گروه متیل به کار رفته و از این رو یک اسید آمینه غیر قطبی هم هست.
والین نیز یکی از 20 اسید آمینه‌ اصلی یاخته‌های زنده است و یکی از سه نوع آمینو اسید شاخه‌دار است که برای اولین بار درسال 1901 توسط Emil fischer آلمانی از هیدرولیز پروتئین و تجزیه از کازئین شناسایی شد. والین یک آمینو اسید غیر قطبی و آب گریز است. به همین دلیل در ساختار هموگلوبین گلوتامیک اسید آب‌دوست جایگزین این آمینو اسید شده تا گلبول های قرمز دچار لختگی نشوند.
ترئونین جزو آلفا آمینو اسیدها و از خانواده آمینو اسیدهای ضروری با پیوند قطبی است. ترئونین به همراه سرین و تیروزین یکی از سه اسید آمینه دارای خاصیت پروتئینی در گروه الکل‌ها است.
بنابراین دکتر "سانگ" به این نتیجه رسید که اگر "BACE1" بتواند پروتئین‌های پیش ساز را به رشته‌های کوچک‌تر تقسیم کند، می‌توان کنترل بیشتری روی تعلیق یا به تاخیر انداختن آلزایمر داشت.
در تحقیقات قبلی تلاش شده بود تا دارویی ساخته شود که "BACE1" را خاموش و بی‌اثر کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ،دکتر "سانگ"، پروفسور روانشناسی و پژوهشگر آلزایمر می‌گوید: اگر ما بتوانیم جایی را که "BACE1" پروتئین‌های پیش‌ساز را قطع می‌کند، به درستی تنظیم کنیم، به روش بسیار موثری برای کاهش تولید پلاک در مغز بدون تاثیر بر سایر پروسه‌ها دست خواهیم یافت.
وی افزود: این موضوع یک هدف جدید را در تحقیقاتمان برای ما به وجود آورده است و آن تولید دارویی است که از بجای این که شبیه چکش عمل کند، یک تیغ مفید جراحی باشد.
نتایج تحقیقات دکتر "سانگ" و گروهش در "The Journal of Neuroscience" منتشر شده است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۷۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید

متخصصان تغذیه میزان مصرف پروتئین روزانه را به ازای هرکیلو وزن بدن، هشت دهم گرم  می‌دانند، اما بسیاری از افراد مقداری کمتر یا بیشتر از این میزان مصرف می‌کنند.

به گزارش سرگرمی روز، بسیاری از افراد به ویژه بانوان که رژیم‌های غذایی سخت و سنگین دارند از مصرف کربوهیدرات و پروتئین خودداری می‌کنند، غافل از این‌که کمبود دریافت این مواد زمینه ساز بروز انواع عارضه‌های سلامت می‌شود.

موارد زیر از جمله نشانه‌های کمبود دریافت پروتئین است:

به خوردن خوراک‌های شیرین یا شور تمایل دارید

میزان کافی پروتئین دربدن سبب سوزانده شدن قند ناشی از مواد خوراکی و تنظیم آن می‌شود، از این رو رژیم خوراکی کم پروتئین سبب آزاد سازی بیشتر قند خون درون رگ‌ها و درنتیجه تمایل فرد به مصرف بیشتر خوراکی‌های شیرین یا شور می‌شود.

عضله‌های بدن ضعیف و آسیب پذیر می‌شوند

زمانی که به میزان کافی پروتئین دربدن وجود نداشته باشد بدن ذخیره کافی برای فعالیت‌های فیزیکی ندارد، عضله‌ها ضعیف شده و فرد توانایی کافی برای انجام فعالیت به ویژه ورزش ندارد.

کمبود دریافت پروتئین سبب می‌شود تا آسیب‌های ناشی از جراحی به زودی ترمیم نشده و فرد دچار درد‌های مفصلی و عضلانی شود.

ریزش موی سر پاسخ بدن به کمبود دریافت پروتئین

مصرف کم پروتئین می‌تواند سبب ریزش موی سر، شکنندگی ناخن ها، زرد شدن پوست صورت و احساس ضعف و ناتوانی شود. تک خوردن لب‌ها و پوسته پوسته شدن ناخن‌ها همگی از اثر‌های کمبود مواد پروتئینی دربدن است.

ضعف سیستم ایمنی بدن

سوء تغذیه و کمبود مصرف مواد مغذی به ویژه پروتئین‌ها سبب ضعف سیستم ایمنی بدن و ابتلای فرد به انواع بیماری‌ها می‌شود.

دراین حالت بدن ذخیره پروتئینی کافی برای مبارزه با عامل‌های بیماری زا نداشته و در زمان ابتلا به بیماری به سختی به درمان‌ها پاسخ می‌دهد.

ضعف خلق و خو و احساس عصبانیت

انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین همگی از پروتئین تشکیل شده‌اند و کمبود پروتئین سبب افت خلق و خو، ضعف اعصاب، کاهش میزان هوشیاری، عصبانیت و پرخاشگری در افراد می‌شود.

کم خوابی

کمبود پروتئین سبب کم خوابی، بی خوابی و دیدن کابوس می‌شود. تریپتوفان اسید آمینه‌ای ضروری برای سلامت بدن است که سبب احساس خواب آلودگی می‌شود. این اسید آمینه درخوراکی‌هایی، چون دانه‌های آجیل، گوشت بوقلمون، ماهی، برخی انواع پنیر، لوبیا، عدس و تخم مرغ موجود است. کمبود دریافت پروتئین می‌تواند سبب بدخوابی، بی خوابی و برهم خوردن تعادل هورمون‌های بدن شود.

درچه بازه های زمانی از روز پروتئین مصرف کنیم

بیشتر افراد بیشترین میزان پروتئین دریافتی خود را درطول وعده شام به دست می‌آورند، که دراین حالت به دلیل نزدیک بودن به زمان خواب، بیشتر پروتئین به صورت قند جذب بدن می‌شود، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد در طول روز و در وعده‌های صبحانه و نهار نیز به میزان کافی پروتئین دریافت کنند تا بدن آن‌ها بیشتربه عضله سازی بپردازد و از ایجاد قند و چربی جلوگیری شود.

خوردن مواد پروتئینی یک ساعت قبل یا پس از انجام تمرین‌های ورزشی می‌تواند سبب عضله سازی، ترمیم بافت‌های عضلانی آسیب دیده دراثر ورزش و افزایش استقامت بدنی برای انجام تمرین‌های ورزشی و قهرمانی شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد